Sokken voor onder je pak

Het kiezen van de juiste kleur sokken blijkt in de praktijk nog wel eens lastig te zijn. Welke kleur moeten de sokken zijn en zijn ze lang genoeg?

De kleur:

Het meest belangrijke is dat de kleur van je sokken niet lichter is dan de kleur van je pak. Je matched de kleur van de sok bij de kleur van je pak, niet bij de kleur van je schoen. Draag je een navy pak, dan draag je donkerblauwe of zwarte sokken, draag je een antraciet pak dan draag je zwarte sokken. Bij een grijs pak draag je (donker) grijze sokken, het liefst geen blauwe of zwarte sokken. Het meest veilig is om een effen kleur sok te dragen.

Effen sokken

Voor de durfal

Voor de durfal onder ons is het leuk om te experimenteren met sokken. Je moet je er wel comfortabel bij voelen. In plaats van effen sokken kan je bijvoorbeeld kiezen voor sokken met een gekleurd motief of effen rode sokken. Leuke sokken zijn er van Happy Socks, SuitSupply, Feetthis of deze van Tommy.

Gekleurde sokken

De lengte van de sokken

Helaas zie je in het straatbeeld nog vaak blote (witte) benen onder het pak uitkomen als men gaat zitten, als dit gebeurt dan zijn je sokken te kort. Sokken zijn lang genoeg als ze minimaal halverwege je kuit komen. Als je sokken telkens afzakken dan is de stretch uit je sokken en kan je beter nieuwe sokken kopen.

Sokken2

Materiaal

Niet geheel onbelangrijk is het materiaal van de sokken. Kies een mooie dunne en verfijnde stof zoals katoen, wol of zijde. Als je last hebt van de naad bij te tenen, zoals ik, koop dan sokken die geketteld zijn van bijvoorbeeld Tommy Hilfiger of Feetthis.

Sokloos

Geen sokken of no-show sokken onder je pak is gewaagd, maar als je het doet doe het dan goed. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Sokloos vergt zelfvertrouwen, het trekt namelijk veel aandacht. Verder moet je rekening houden met de cultuur bij je werkgever en eventueel bij de klant. Zo kan je bij een KPMG of EY beter sokken dragen. Ga alleen sokloos als het weer er naar is en het zonnetje schijnt. Voor een geslaagd resultaat draag je een slim fit pantalon op hoog water.

Sokken4

 

Jeroen Baak

Jeroen Baak

Welkom, ik ben Jeroen Baak. Op mijn website demaninpak.nl. deel ik mijn passie voor het dragen van een pak met de Nederlandse man. In mijn ogen kan de Nederlandse man nog wel wat hulp gebruiken.

You may also like...

2 reacties

  1. Klazien schreef:

    Dag Jeroen,

    Heb jij ook een paar sokken in de kleur petrol?
    Mijn zoon heeft die kleur trouwpak en sokken lijken schier onmogelijk te koop 😣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *