Over Jeroen Baak

Demaninpak.nl, een website waarop Jeroen zijn passie deelt over het dragen van een pak.

Over mijzelf

Jeroen in pak (z/w)Ik ben Jeroen Baak, eigenaar van de website demaninpak.nl. Geboren begin jaren ’80, gelukkig getrouwd, vader van 2 zoons, geboren en getogen Apeldoorner. In mijn vrije tijd ga ik met mijn gezinnetje erop uit om lekker te shoppen, lunchen of om uit eten te gaan. Verder loop ik hard in de mooie omgeving van Apeldoorn en doe ik af en toe mee met een hardloopwedstrijd tot 10km.
In het zakelijk leven ben ik een ambitieuze manager in de ICT. Ma t/m do draag ik graag een pak en de vrijdag is voor mij een casual Friday.

Deze website ben ik begonnen om mijn passie voor het dragen van een pak te delen met de Nederlandse man. In mijn ogen kan de Nederlandse man nog wel wat hulp gebruiken.

Over mijn passie

Mijn passie voor goed zittende pakken startte bij de aankoop van mijn eerste pak, zo’n 10 jaar geleden bij de Suitsupply in Zwolle. Door de jaren heen heb ik veel geleerd, ook vele fouten gemaakt en ben ik verder geïnspireerd door het lezen van mannenblogs, modebladen als GQ en Esquire en het volgen van social media zoals Tumblr en Pinterest. Met deze inspiratie heb ik de stijl gevonden die bij mij past en waar ik mij prettig in voel.

Mijn stijl is te omschrijven als klassiek met een moderne pasvorm. Mijn pakken hebben een mooie slanke pasvorm en de broeken zijn vrij smal en de pijpen draag ik iets hoger dan de gemiddelde man. De kleuren van mijn pakken en overhemden zijn vrij traditioneel met hier en daar een wat gewaagdere kleur. De finishing touch bestaat bij mij uit schoenen, pochets, stropdassen met dasspeld of gekleurde sokken.